És molt probable que en alguna ocasió us trobeu amb aquesta situació. Per error o per accident has esborrat les fotografies de la teva targeta de memòria abans de passar-les a l’ordinador o de l’ordinador abans de fer-ne una còpia de seguretat. En aquest cas, què hem de fer per intentar solucionar-ho?

Primer de tot, hem de conèixer com funciona l’ordre d’esborrar o formatejar. En ambdós casos l’informació no s’esborra físicament del disc sinó que ho esborra de l’index per a que no ho trobi. Perquè ho entengueu, us heu d’imaginar un disc de CD o de vinil,; la primera pista (la més pròxima al centre disc) és la que conté la informació del disc com la mida, el sistema d’arxius i un “index” d’arxius i carpetes que posiciona aquesta informació en el disc.

Tenint en compte això i que la informació en els discs no es guarda de forma correlativa sinó que ho fa de forma aleatòria podem saber que molt probablement les nostres fotografies segueixin al mateix lloc i “només” hem d’analitzar el disc per trobar-les.

És important NO afegir informació a la targeta de memòria o al disc ja que hi ha la possibilitat de sobreescriure en la posició on hi hauria alguna de les fotografies que voldríem salvar.

Per resoldre aquest problema de pèrdua de dades de la targeta de memòria podem usar diferents programes per intentar recuperar la informació com ara:

Recuva (Gratuït)  Recupera fotografies, vídeos, documents, emails, etc.. Molt complet i intuïtiu.

Pandora Recovery (Gratuït). Recupera fotografies, vídeos, documents en sistemes FAT32 i NTFS.

PC Inspector (Gratuït). Recupera diversos formats d’arxius.

Test Disc & PhotoRec (Gratuït). Dels millors que he usat però per usuaris avançats ja que pot deixar el disc inutilitzat. Usar amb molt de compte!

Mini-Tool Power Data Recovery (Gratuït). Un altra alternativa per recuperar arxius esborrats.

Heu de tenir present també que aquest programes també son vàlids per recuperar informació de mòbils, MP3, etc…  i que no hi ha un sol programa que ho recuperi tot. El millor, és anar provant els diferents programes fins a recuperar la informació que us interessa.

Si tot i així no aconseguiu recuperar la informació, podeu contactar amb mi i provarem altres alternatives més professionals.

Si necessiteu ajuda, no dubteu en comentar-ho en aquest article i us ajudaré amb molt de gust!

Molta Sort!

Pin It on Pinterest

Share This